Французинът Себастиен Ожие спечели дебютната си победа като пилот на Тойота с първо място

...
Французинът Себастиен Ожие спечели дебютната си победа като пилот на Тойота с първо място
Коментари Харесай

Ожие спечели късото рали Мексико

Французинът Себастиен Ожие спечели дебютната си победа като водач на Тойота с първо място в съкратеното Рали Мексико. Шескратният международен първенец изравни и достижението на своя съотечественик Себастиен Льоб с шеста победа в надпреварата в Централна Америка.

Организаторите анулираха трите неделни стадия предвид на наближаващата възбрана за пътешестване сред Съединени американски щати и Европа, като по този метод съботните съревнования останаха последни за уикенда. Ожие резервира преднината си в класирането и спечели с 27.8 секунди пред международния първенец от предходната година От Танак (Естония, Хюндай), до момента в който на трето място финишира Теему Сунинен (Финландия, Форд).

" Определено успеха е странна ", сподели Ожие, който изрази на няколко пъти терзанията си от самото осъществяване на Рали Мексико, когато съвсем всички спортни мероприятия са анулирани поради пандемията.

" Дори не желаех да карам, само че бях заставен даго направя и в последна сметка свърших работата си. За мен обаче преди всичко би трябвало да бъде съхраняването на човешкия живот и откровено се надявам да не съм донесъл някаква щета с мен тук, при приятелите ни от Мексико ", добави той.

Ожие води в генералното класиране с осем точки пред Елфин Евънс (Великобритания, Тойота), а Тиери Нювил (Белгия, Хюндай) е трети с 20 пасив. Тенак е едвам пети.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР